Германският автомобилен производител Mercedes-Benz обяви оттеглянето си от Русия и

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz обяви оттеглянето си от Русия и
Коментари Харесай

Мерцедес излиза от Русия

Германският авто производител Mercedes-Benz разгласи отдръпването си от Русия и продажбата на дялове в локални филиали на дилърския холдинг Автодом, оповестява съветското издание " Известия “ .

По-специално, дялове в Mercedes-Benz RUS, Mercedes-Benz Manufacturing Rus (завод в Московска област), Mercedes-Benz Financial Services Rus, Mercedes-Benz Bank Rus ще бъдат продадени.. Завършването на договорката към момента предстои на утвърждение от всички съответни органи.

Руското министерство на индустрията и търговията даде обещание да откри нов софтуерен сътрудник за Автодом. Очаква се тази компания към този момент да прави поддръжка на коли Mercedes-Benz, продавани преди този момент на съветския пазар.

Както беше обявено, Mercedes-Benz Group при започване на март, последният от европейските автомобилни производители, разгласи, че стопира износа и производството на коли в Русия. Малко преди този момент Daimler Truck Holding, който беше обособен от Mercedes-Benz през декември 2021 година, също разгласи, че ще приключи активността си в Русия и ще преразгледа вероятностите за взаимно дружество с КАМАЗ в Набережние Челни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР