Германският автомобилен производител Фолксваген окончателно се отказва от плановете си

...
Германският автомобилен производител Фолксваген окончателно се отказва от плановете си
Коментари Харесай

Фолксваген се отказа да строи завод в Турция

Германският авто производител " Фолксваген " дефинитивно се отхвърля от проектите си следващият ù цех да бъде построен в Турция, оповестява немското електронно издание Automobilwoche. Новината бе доказана от няколко източника от автомобилния тръст, а в ранния следобяд днес  - и от представител на компанията.

Решението е вследствие на срутва в международното търсене на коли, породено от коронавирусната рецесия, показва компанията.

Бъдещият цех се обрисуваше като една от огромните вложения в района, в конкуренция за които влезе и България. Плановете за цех в западната турска провинция Маниса бяха съвсем приключени и Фолксваген даже сътвори и вписа в комерсиалния указател подразделението си в Турция, с капитал от към 164 млн. $. Разширяването на активността на концерна бе замразено след военната интервенция на Турция в Сирия през октомври 2019 година и рецензиите против турското държавно управление за нарушение на човешките права, напомня ДПА.

" Фолксваген " планираше да влага към 1 милиарда евро в построяването на фабриката, за която даже бе избрана и местоположението - западната турска провинция Маниса. Там трябваше да се създават идващото потомство модели коли от междинен клас VW Passat и Škoda Superb. Очакваше се заводът да обезпечи и към 4000 работни места.

Всички планувани планове за произвеждане на коли в този момент ще бъдат трансферирани към индустриални уреди, с които концернът към този момент разполага, разгласи в ранния следобяд през днешния ден представител на компанията, представен от международнит информационни организации.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР