Германският автомобилен производител Audi удължава лятната почивка на близо 10

...
Германският автомобилен производител Audi удължава лятната почивка на близо 10
Коментари Харесай

Audi съкращава работното време заради недостиг на чипове

Германският авто производител Audi удължава лятната отмора на близо 10 хиляди служащи в заводите си в Инглощад и Некарзулм поради дефицита на полупроводници.

Персоналът ще е на повърхностен работен ден съгласно представител на компанията, а ограниченията ще значат понижаване на производството на няколко хиляди планувани коли, съобщи ДПА.

В главния цех в Инглощад всички монтажни линии ще бъдат в застой до 30 август. В Некарзулм по-голямата част от производството е в застой от няколко дни.

Audi разгласи къс работен ден за месец септември като защитна мярка, само че в това време възнамерява спомагателни смени в няколко уикенда. Поради липса на съставни елементи компанията не съумя да сглоби към 50 хиляди коли в първата половина на годината. Когато бъдат доставени, ще бъде изработен опит за наваксване на производството.

Финансовият шеф Юрген Ритерсбергер предизвести през юли, че може да има по-нататъшно прекъсване на продукцията и къс работен ден през август и септември точно поради дефицита на чипове.

Други колоси в промишлеността също изпитват усложнения вследствие на зародилия проблем. По думите на Николас Петър, финансовия шеф на BMW, да вземем за пример марката евентуално можеше да продаде сред 70 хиляди и 90 хиляди коли тази година, в случай че нямаше дефицит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР