Германският автомобилен концерн Volkswagen ще построи новия си завод в

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen ще построи новия си завод в
Коментари Харесай

Катар лобира за Турция в избора на локация за новия завод на Volkswagen

Германският авто тръст Volkswagen ще построи новия си цех в Измир, Турция, твърди в  днешна обява немското издание Automobilwoche. 

Предложението е било импортирано през вчерашния ден в Надзорния съвет и е взето решение, написа изданието.  Компанията възнамерява да построи цех за производството на няколко автомобилни модела в Турция, се показва в обявата

Тази информация може да попари очакванията, че новият авто цех на Volkswagen ще бъде основан в България.

Без да цитира свои съответни източници, Automobilwoche уточни, че надзорният съвет на VW е взел решение да построи автомобилния си цех покрай Измир. Немското издание прибавя, че дъщерното сдружение на Volkswagen - Skoda ще бъде една от марките, които ще се създават в новия цех.

Говорител на Надзорния съвет на Volkswagen съобщи пред Ройтерс, че проектите за новия цех са доказани, само че към момента не са дефинитивно финализирани. Според организацията Катар, който има 17% от акциите на автомобилната компания, се е намесил съществено като е призовал надзорния съвет на немската компания да избере точно Турция за построяването на новия си цех.

След тази информация, акциите на турския дистрибутор на Volkswagen- Dogus Otomotiv нарастнаха през днешния ден с цели 11,6%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР