Германският автомобилен концерн Volkswagen Group се е договор с хърватския

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen Group се е договор с хърватския
Коментари Харесай

Хървати се готвят да купят Bugatti

Германският авто тръст Volkswagen Group се е контракт с хърватския производител на суперколи Rimac за продажбата на марката Bugatti. Сега договорката би трябвало да бъде утвърдена от Надзорния съвет на Volkswagen, оповестява изданието Car.
През последните години Bugatti създава най-бързите, най-мощни и най-скъпи хиперколи в света. Новият електрически Rimac C_Two обаче значително превъзхожда флагмана на френската марка Bugatti Chiron.
 Rimac Concept_One идва с електрически 1072 к.с. (видео) Rimac Concept_One идва с електрически 1072 к.с. (видео)
Изглежда безусловно идентично на концепцията, която дебютира на автосалона във Франкфурт през 2011 година И би трябвало да кажа: наподобява потреса...
Бъдещето на Bugatti е под сериозна въпросителна и поради жестоките екологични условия, които влизат в действие в Европа. Те ще затруднят оптимално производството на бензинови модели, чиято мощ е към 1500 к.с., а Chiron е точно подобен. Затова и в случай че договорката бъде утвърдена, Bugatti последователно ще спре да създава бензинови коли, а серийният Rimac C_Two, който сега се тества, ще излезе под нова марка.


Хърватите обаче нямат задоволително средства, с цел да купят Bugatti, а също така не е известна и позицията на фамилията Пиех, което е главен акционер във Volkswagen. Именно то би трябвало да се съгласи с продажбата на компанията.
Решението в тази ситуация се крие в различен производител, който е благосъстоятелност на Volkswagen Group - компанията Porsche. Тя има 15,5% от акциите на Rimac и при договорка ще усили своя дял до 49%. Така хърватите няма да заплащат нищо, а наследниците на Фердинанд Порше ще запазят активите си.
Компанията Rimac беше учредена през 2009 година от хърватина Мате Римац. Първоначално тя произвеждаше съоръжение и елементи за огромните автомобилни концерни, само че напоследък започва разработка на лични електрически автомобили. Освен Porsche, миноритарни акционери във компанията са Hyundai и Jaguar, само че Мате Римац има 51%.
 Bugatti ще предложи модел за всеки ден Bugatti ще предложи модел за всеки ден
Изпълнителният шеф на компанията Bugatti - Стефан Винкелман, разкри детайлности за това, какъв ще бъде вторият автомобил на маркат...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР