Германският автомобилен концерн Volkswagen Group изчисли загубите, които е претърпял

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen Group изчисли загубите, които е претърпял
Коментари Харесай

Дизлегейт е струвал 31,3 млрд. евро на VW Group

Германският авто тръст Volkswagen Group пресметна загубите, които е претърпял поради „ Дизелгейт “. Този скандал избухна през есента на 2015 година, когато автомобилният производител беше махленски в манипулиране на дизелови мотори на свои модели.
Сега от Volkswagen разкриват и какви разноски са направени поради случилото се. Сумата, която е платена като санкции, за сервизни акции и други разноски – като изкупуване на коли с дизелови мотори от клиентите, е 31,3 милиарда евро, оповестява Reuters. Отбелязва се, че концернът чака продължение на понижаване на финансовите доходи до 2021 година, като тези разноски са заложени във финансовите проекти.
Скандалът с манипулираните дизелови мотори засегна към 11 млн. автомобила в целия свят. Те са получили програмен продукт, което понижава нездравословните излъчвания по време на проби, само че не и в действителни условия. От Volkswagen признаха, че са прибягнали до този способ точно поради покриване на новите екологични стандарти.
Сумата обаче може да нарасне доста, откакто Фондация за правдивост в Нидерландия разгласи, че ще заведе иск против Volkswagen от името на 8,5 млн. притежатели на коли на концерна с манипулирани дизелови мотори. Те ще упорстват за обезщетение, каквото до момента не се предвиждаше. Новото законодателство на Нидерландия към този момент позволява сходни всеобщи искове и подобен ще бъде заведе, в случай че не бъде реализирано извънсъдебно съглашение.
В желае са посочени още компанията Bosch, която е създала софтуера за манипулиране на дизеловите мотори, както и нидерландската компания Pon, която е най-големият вносител на коли в страната и която е продавала колите на клиентите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР