Германският автомобилен концерн Volkswagen беше глобен 196, 5 милиона канадски

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen беше глобен 196, 5 милиона канадски
Коментари Харесай

Канада глоби Volkswagen с 135 милиона евро

Германският авто тръст Volkswagen беше санкциониран 196, 5 милиона канадски $ (135 милиона евро) от съд в Торонто, откакто се призна за отговорен по 58 обвинявания в нарушаване на канадските закони за околната среда в международния скандал с манипулирането на данните за дизеловите излъчвания на негови коли, предадоха Франс прес и ДПА.

Volkswagen беше упрекнат през декември м.г. от канадските управляващи, че в интервала сред 2008 и 2015 година е внесъл в страната близо 128 000 автомобила, които са нарушавали локалните правила за излъчвания отработени газове, напомня Българска телеграфна агенция.

Съдът валидира реализирано извънсъдебно съглашение за това ниво на санкцията сред автомобилостроителя и канадското държавно управление.

През 2015 година Volkswagen призна, че е оборудвал близо 11 милиона от колите си със програмен продукт, подаващ погрешни данни за количеството излъчвания отработени газове на дизеловите им мотори, с което се е създавало лъжливото усещане, че тези коли са по-екологични, в сравнение с са били в реалност.

До момента абсурдът е коствал на Volkswagen над 30 милиарда евро в правосъдни разходи, санкции и компенсации в редица страни, основно в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР