Германският автомобилен концерн Фолксваген не търси активно алтернативно място за

...
Германският автомобилен концерн Фолксваген не търси активно алтернативно място за
Коментари Харесай

Фолксваген не търси алтернатива на завода в Турция

Германският авто тръст " Фолксваген " не търси интензивно различно място за построяването на новия си цех. Това съобщи представител на автомобилния производител пред турската Anadolu Agency.
В края на август Надзорният съвет на „ Фолксваген “ бе взел дефинитивно решение за новия си цех в Турция. Според известията, обектът в провинция Маниса край град Измир трябваше да има годишен потенциал от 300 000 транспортни средства. Началото на строителството беше планувано за края на 2020 година, началото на производството за 2022 година Разходите по плана бяха оценени на към 1,5 милиарда евро, показва " Фокус ".
„ Фолкваген “ обмисля от месеци къде да открие новия си цех, като с изключение на Турция, измежду евентуалните претенденти бе и България. В предходните седмици в медиите се появиха голям брой изявления, в които се твърдеше, че немският тръст е избрал региона към Измир за новия си цех. Окончателното решение се очакваше при започване на настоящия месец.
Заради почналата военна интервенция на Анкара в Сирия немският авто тръст замрази плана. При новосъздалата се обстановка не може да има „ зелена светлина “ за създаване на завода в региона на Измир, разкриха източниците от автомобилния производител. Германският народен всекидневник Die Zeit цитира представител на „ Фолксваген “, който акцентира само: „ Следим обстановката с огромна угриженост “.
Впоследствие министър-председателят на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл, който е член на Надзорния съвет на немския тръст „ Фолксваген “, разяснява за изданието Hannoversche Allgemeine Zeitung информацията за отсрочване на решението за създаване на нов цех на компанията в Турция. „ С оглед актуалните условия, не си го представям “, гласи отговорът на Вайл на съответния въпрос. Той разказа новата, трета по ред военна атака на Анкара в Северна Сирия като „ пестник в лицето на човешките права и интернационалното право “.

Това още веднъж разсъни очакванията за " предислоциране " на плана в други страни. Освен България, Румъния също разгласи, че се включва в наддаването за завода, а в последните два дни Сърбия и Хърватия също дадоха такива поръчки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР