Германският автомобилен концерн Фолксваген“ е съгласен за прати на своите

...
Германският автомобилен концерн Фолксваген“ е съгласен за прати на своите
Коментари Харесай

„Фолксваген“ плаща 80 млн. евро в Австралия за дизеловия скандал

Германският авто тръст „ Фолксваген “ е склонен за прати на своите клиенти в Австралия до 127 милиона австралийски $, което прави съвсем 79 милиона евро по груповия иск, заведен против него поради дизеловия скандал.

Окончателното решение следва да бъде взето от федералния съд на страната, се показва в изказване на австралийския клон на концерна.

Груповият иск е обвързван с манипулираните данни за наличието на нездравословните субстанции в отделяните газове от дизеловите мотори. Скандалът гръмна през 2015 година В Австралия той засегна към 100 хиляди автомобила от марките Фолксваген, Ауди и Шкода.

Ако бъде утвърдена от съда, компенсацията, която ще получи всеки от притежателите, ще доближи 1400 австралийски $ /870 евро/, пресмятат представителите на „ Фолксваген “.

Позицията на концерна е „ значима стъпка за обезпечаването на справедливостта и възобновяване на правата “ на хиляди австралийски притежатели на леки коли, съобщи юрист Джулиън Шлимъл, който съставлява ползите на ищците.

Разследването против „ Фолксваген “ беше стартирано от американските управляващи през септември 2015 година Германският авто колос беше заставен да признае, че на няколко милиони продадени коли е било сложено програмно обезпечаване, което е манипулирало тестванията за екологични стандарти.

„ Дизелгейт “ провокира всеобщ отвод от колите на „ Фолксваген “ в Съединени американски щати. Концернът реализира съглашение с американските управляващи, което му коства над 18 милиарда $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР