Германският автомобилен концерн BMW прие да плати глоба от 18

...
Германският автомобилен концерн BMW прие да плати глоба от 18
Коментари Харесай

BMW ще плати 18 млн. долара глоба в САЩ за злоупотреба с информация

Германският авто тръст BMW одобри да заплати санкция от 18 млн. $ по обвиняванията, че е предоставял подвеждаща информация за продажбите му на дребно в Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Според американската Федерална комисия за скъпите бумаги и фондовите тържища BMW е завишавало данните за продажбите си в страната. По този метод компанията е съумяла да резервира водеща позиция в продажбите на дребно спрямо други производители на коли от висок клас. Подвеждащата информация е била предоставяна във време, в което дъщерно сдружение на компанията – BMW Capital – е целяло да набере 18 милиарда $ от вложители посредством разпространение на корпоративни облигации.

" BMW е подвела вложителите по отношение на продажбите си и потребителския интерес в Съединени американски щати, до момента в който в това време е привличала вложения ", съобщи Стефани Авакиан, шеф на отдела за използване на глобите в американския финансов регулатор.

Според информацията от Федералната комисия злоупотребата с некоректна  информация е ставала сред 2015 и 2019 година  

BMW и два от филиалите му в Съединени американски щати са приели глобата без да признават или отхвърлят констатациите, показва в изказване Федералната комисия за скъпите бумаги и фондовите тържища. Концернът удостовери, че е приел финансовата глоба. Компанията е удовлетворена, че е изяснила въпроса, се отбелязва изказване. Комисията акцентира високото равнище на съдействие от BMW макар провокациите, подбудени от пандемията от ковид.

Американски представител на BMW, представен от ДПА, посочи, че компанията не е упрекната в съзнателно непозволено държание от регулатора и че множеството от упоменатите нарушавания са от преди повече от три години.

Миналата година същият регулатор наложи санкция от 40 милиона $ на италианско-американския автомобилопроизводител " Фиат Крайслер " (Fiat Chrysler) поради хипотетични лъжливи данни за продажбите, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР