Германският автомобилен гигант Volkswagen се готви да затвори повечето от

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen се готви да затвори повечето от
Коментари Харесай

Volkswagen още не е затворила всичките си заводи в Европа, но скоро ще го стори

Германският авто колос Volkswagen се готви да затвори множеството от европейските си фабрики, присъединявайки се към редица други производители на коли, защото пандемията от ковид прекъсва веригите на доставките и понижава търсенето, съобщи БГНЕС.
Производството ще бъде спряно в Испания, Португалия и Словакия и Италия преди края на тази седмица, сподели изпълнителният шеф на VW Херберт Дис.
" Повечето от другите немски и европейски фабрики ще стартират подготовка за прекъсване на производството, евентуално за две до три седмици ", добави той.
Този ход идва, когато европейските държавни управления подхващат все по-драстични ограничения за уединяване на хората по домовете им, а затварянето на заводи по света прекъсва доставките на части, нужни за продължение на производството на коли.
Профсъюзът на чиновниците във Volkswagen съобщи настрана, че затварянето на VW ще влезе в действие от петък - и подлага на критика шефовете на компанията, че не са подхванали по-спешни дейности: " Вярваме, че това е прекомерно късно! Очакваме излизане от производството в този момент ".
Служителите на VW, които би трябвало да работят в тясно съдействие по монтажните линии, не схващат за какво би трябвало да " рискуват да се заразят " за " още няколкостотин автомобила ", когато ръководителите към този момент работят от у дома, написаха те.
Фабриките за произвеждане на коли към този момент бездействат в цяла Европа.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-важно за ковид, 17 март "
" Коронавирусът провокира от ден на ден ограничавания в Европа, в това число прекъсване на църквата "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР