Германският автомобилен гигант Фолксваген“ няма да вземе скоро окончателно решение

...
Германският автомобилен гигант Фолксваген“ няма да вземе скоро окончателно решение
Коментари Харесай

“Фолксваген” отложи решението за нов завод за октомври

Германският авто колос „ Фолксваген “ няма да вземе скоро дефинитивно решение за местоположението на своя нов цех в Източна Европа, за който претендент е и България, предава БГНЕС. „ Беше решено да се пристъпи към съответни договаряния за планувания нов цех за голям брой марки в Европа с останалите евентуални претенденти “. Това излиза наяве от формалното прессъобщение след срещата на надзорния и управителния съвет на немския авто тръст.

Така явно решение няма да бъде взето през май, както в началото се очакваше, а евентуално такова ще има при идващото съвещание на борда, планувано през октомври. 

През последните месеци в немските и балканските медии се разисква новината за желанието на автомобилния колос „ Фолксваген “ да построи огромен цех в района на Югоизточна Европа. За него с изключение на България се конкурират страни като Румъния, Сърбия и Турция. Предимството на нашата страна, което се отбелязва от немския бизнес, е, че ние сме член на Европейския съюз, до момента в който Сърбия и Турция не. Друго преимущество на нашата страна е, че през последните години бяха разкрити редица западни производства на автомобилни елементи, които са част от международната индустриална верига в автомобилния бранш.

По време на визитата си у нас немският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази кардинална поддръжка за построяването на цех на „ Фолксваген “. „ С този сигнал желаеме да изпратим посланието, че Германия има огромен интерес политическите, културните и икономическите връзки сред нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни “, сподели Щайнмайер.

Турция от своя страна има огромен пазар, платежоспособно население и обичаи в производството на западни коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР