Германският автомобилен гигант Фолксваген“ е взел решение да построи своя

...
Германският автомобилен гигант Фолксваген“ е взел решение да построи своя
Коментари Харесай

Нови източници: Заводът на VW ще бъде в Турция

Германският авто колос " Фолксваген “ е взел решение да построи своя цех в Турция. Това твърди немското профилирано издание " Аутомобилвохе “, представено от Ройтерс. " Фолксваген " още не е удостоверил информацията, а съгласно списанието тя идва от неназовани вътрешни източници в компанията.

Решението е взето на вчерашното съвещание на Надзорния съвет на немския автомобилостроител. Предполага се, че новият цех за 1,3 милиарда $ ще бъде ситуиран в град Измир. Една от аргументите да бъде определена Турция е това, че тя е подготвена да даде великодушна финансова помощ за построяването на новата заводска мощ.

" Аутомобилвохе “ напомня, че в продължение на месеци " Фолксваген “ се опитваше да вземе решение по отношение на новия си цех. Първоначално в листата попадаха няколко страни, само че най-после на финалната права останаха единствено Турция и България, чието преимущество е участието в Европейския съюз.

Главният изпълнителен шеф на " Фолксваген “ Херберт Дийс персонално се включи в плана и неотдавна посети Турция, България и Виена, с цел да приказва с вложителите за България, добавя още изданието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР