Германският автомобилен гигант Фоксваген (Volkswagen) иска около един милиард евро

...
Германският автомобилен гигант Фоксваген (Volkswagen) иска около един милиард евро
Коментари Харесай

Фолксваген иска обезщетение от 1 млрд. евро от бивш свой директор

Германският авто колос " Фоксваген " (Volkswagen) желае към един милиард евро обезщетение от някогашния общоприет шеф, по време на чийто мандат се случва " измамата на века " с отработени газове от дизелови мотори - така наречен Дизелгейт, оповестява РТС. Това е най-голямата сума, поискана в миналото от един началник на ръб в Германия, прецизира БГНЕС.
Според проверяващите публицисти на Süddeutsche Zeitung, концернът от Волфсбург основава настояването на обстоятелството, че биха се икономисали тези милиарди евро, в случай че Мартин Винтеркорн е работил незабавно откакто е схванал за операцията.
 Новият цех на Фолксваген - нито в България, нито в Турция Новият цех на " Фолксваген " - нито в България, нито в Турция
Най-голямата автомобилна марка и в света Volkswagen (Фолксваген) няма да отваря нов цех в Източна Европа - нито в България, нито в Ту...
" Фоксваген " смята, че Винтеркорн е трябвало да работи на 27 юли 2015 година, когато на среща е научил детайлностите за незаконния програмен продукт, конфигуриран в транспортните средства с дизелов мотор. Този програмен продукт разпознава по кое време колата е тествана или инспектирана и по кое време действително пътува. Пречистването на отработени газове работи единствено в " лабораторни условия ", до момента в който на улицата колите отделят нездравословни газове неведнъж над допустимите стойности.
" Фоксваген " също счита, че Винтеркорн не е съумял да " отговори истинно и напълно " на въпросите на американските контролни инстанции, което по-късно довело до по-високи санкции за концерна в Съединени американски щати. Местните контролни органи оповестиха абсурда на 18 септември 2015 година
Известният управител, макар че се радва на голямо положение, не е тъкмо милиардер и не може да заплати толкоз огромно обезщетение от личния си джоб. Но хората от неговия сан, чието всяко решение коства милиони или милиарди, са сключили специфични застраховки за обслужването на сходни каузи.
Както Süddeutsche Zeitung оповестява, Винтеркорн има такава застраховка в Цюрих, само че покрива най-много 500 милиона евро. Предвижда се тя да бъде оползотворена за " повърхностно осъществяване на отговорностите ", който " Фоксваген " трансферира на някогашния началник. Уловката е, че застраховката не покрива нищо, в случай че вместо немарливост бъде потвърдена умишлена машинация. В средата на септември процесът пред Винтеркорн пред съда в Брауншвайг стартира точно поради машинация.
 Volkswagen: Няма да вършим коли на газ Volkswagen: Няма да вършим коли на газ
Две вести на тематика " газ и гориво " пристигнаха в един и същи ден. В Русия, в Южно-Сахалинск, на 2 март бе открита двудневна конференция за &...
Надзорният съвет на " Фоксваген " желае пари и от четирима други мениджъри, управлявали " Ауди " и " Порше " - марки, които са част от " Фоксваген ". Сега юристите им мълчат, само че до момента всички те отхвърлят да са взели участие в абсурда.
Дори в случай че " Фоксваген " завоюва и мениджърите би трябвало да заплащат от частна благосъстоятелност, те не би трябвало да се опасяват, че ще останат без пукната пара в джоба. Това демонстрират предходни случаи с мениджърите на Siemens, Deutsche Bank и други концерни, които са държали огромна част от имуществото. Например, когато Ролф Бройер, някогашният шеф на Deutsche Bank, наскърбява в изявление клиента и медиен магнат Лео Кирш, банката трябваше да заплати съвсем 1 милиард евро обезщетение. Бройер внася единствено 3,2 милиона евро, което беше едвам една трета от имуществото му.
Винтеркорн също не се оправя зле при пенсионирането. Докато работи той печели 17 милиона евро годишно, което е връх измежду немските мениджъри. Пенсията, която му изплаща компанията, е 3100 евро дневно.
Винтеркорн от години повтаря, че не е имал визия какво се случва в компанията, т.е. че дизеловите мотори отделят 35 пъти повече азотни оксиди от разрешеното. Пред анкетната комисия на немския парламент той сподели, че не знае за какво хората му не са го уведомили за това. Повече някогашни сътрудници си спомнят събитията по друг метод - на прокуратурата на Брауншвайг е казано, че Винтеркорн е знаел всичко през юли 2015 година
 И Канада наложи солена санкция на Volkswagen И Канада наложи солена санкция на Volkswagen
Съд в Торонто осъди най-големия европейски производител на коли Volkswagen да заплати санкция в размер на 196,5 милиона канадски дола...
Доколкото е известно и до през днешния ден, концернът е манипулирал стойностите на отработените газове в към единадесет милиона дизелови автомобила сред 2008 и 2015 година Към днешна дата " Фоксваген " е платила 32 милиарда евро санкции и вреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР