Германският автомобилен гигант BMW обяви, че е постигнал споразумение с

...
Германският автомобилен гигант BMW обяви, че е постигнал споразумение с
Коментари Харесай

Кризата удари BMW, съкращава близо 10 000 работни места

Германският авто колос BMW разгласи, че е постигнал съглашение с Германския работен съвет за новия си пакет от съкращения, ранно пенсиониране и опция да не се възобновяват краткотрайни контракти или да не се попълнят още веднъж настоящите свободни работни места. BMW няма да удължи договорите на 10 000 свои чиновници. Причината за тока са опитите на немския производител на коли да се оправи с рецесията и понижените потенциали около коронавирусната рецесия, оповестява Ройтерс.

В известието се споделя също, че концернът е замразил процедурата за съюз с производителя Mercedes-Benz, компанията Daimler, за произвеждане на автоматизирани транспортни средства. BMW, където работят 126 000 души в международен мащаб, се възползва от схемата за понижено работно време, при която немското държавно управление отчасти изплаща заплатите на чиновниците за изгубените работни часове.

„ Договорихме се за перспективен пакет от ограничения, които ще оказват помощ за възстановяване на приходите на компанията в кратковременен проект, само че също по този начин ще запазят потенциала ни за нововъведения в дълготраен проект “, сподели Илка Хорстмайер, член на Управителния съвет на BMW AG и отговаряща за човешките запаси и трудовите връзки в компанията.

Продажбите на коли понижиха през последните месеци и главните играчи в промишлеността стопираха производството вследствие на рецесията Covid-19. Продажбите на нови коли в Германия паднаха с 50% през май спрямо миналата година, като продажбите на колоси като Volkswagen, BMW и Daimler също понижиха на половина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР