Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) ще съкрати 20 процента от ръководните

...
Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) ще съкрати 20 процента от ръководните
Коментари Харесай

Луфтханза обяви плановете за преструктурирането си, съкращава 1/5 от мениджмънта

Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) ще редуцира 20 % от управителните позиции и 1000 работни места в администрацията си според проекта за преструктуриране, изговен по съглашението за държавна финансова поддръжка, съобщи Ройтерс. Луфтханза, за която работят общо към 138 000 души, също така ще свие на половина вложенията си в нови самолети, въпреки към момента да има намерение да усили флотилията си с до 80 нови машини към 2023 година.
Акционерите на компанията предишния месец утвърдиха избавителен проект за 9 милиарда евро от държавното управление, който би трябвало да помогне на превозвача да оцелее в коронакризата.
Луфуханза, сходно на голям брой други самолетни компании по света, стигна до ръба на банкрута поради срутва в пътуванията, породен от затворените граници, напомня Българска телеграфна агенция.
Компанията прецизира, че желае да понижи държавните заеми и каузи на страната допустимо най-скоро. Авиопревозвачът посочи, че има 22 000 чиновници на цялостно работно време, от които към този момент не се нуждае, само че ще се опита да избегне наложително редуциране на личен състав. Луфтханза ще търси съглашение със синдикатите по проектите за съкращения, само че към този момент има триумф единствено със синдиката на кабинния личен състав Уфо (UFO).
Групата също така ще форсира проектите да отдели главната си самолетна компания в настрана сдружение, с цел да я приготви за по-ясна посока за развиване, добави представител.
Луфтханза реши през април да понижи флотилията си със 100 самолета от общо към 760 и да не възобновява активността на нискотарифното си поделение Джърмануингс (Germanwings), напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР