Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) обяви изненадващо, че отлага решението за

...
Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) обяви изненадващо, че отлага решението за
Коментари Харесай

Луфтханза изненадващо отложи сделката за правителствената помощ

Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) разгласи изненадващо, че отсрочва решението за многомилиардния избавителен проект, препоръчан от немското държавно управление, очаквайки изискванията, които ще бъдат избрани от Европейската комисия. Това заяви през днешния ден изпадналата в усложнения самолетна компания, представена от ДПА.
Регулаторните ограничения могат да доведат до намаляване на активността на летищата във Франкфурт и Мюнхен като транспортни центрове, уточни авиопревозвачът в известие до акционерите.
Луфтханза прикани да бъдат оценени различни сюжети, отбелязвайки в това време, че избавителният проект на държавното управление е бил единствената осъществима опция за опазване на платежоспособността на националния транспортьор.
Германската самолетна компания разгласи също по този начин, че към този момент не възнамерява изключително общо заседание. Също като редица свои съперници Луфтханза потъна във финансова рецесия, когато по-голямата част от самолетите й стопираха да летят поради пандемията от Ковид-19.
Луфтханза и немското държавно управление утвърдиха в понеделник съглашение за избавителен проект от 9 милиарда евро (9,8 милиарда долара), напомня Българска телеграфна агенция. Сделката планува страната да стане акционер в компанията с дял от 20 %. Мерките, които би трябвало да бъдат утвърдени от Европейска комисия и от изключително общо заседание на акционерите, включват заем от 3 милиарда евро, обезпечен от Берлин, закупуване на акции за 300 милиона евро в границите на нарастване на капитала, както и инжектиране на капитал от 4,7 милиарда евро без право на глас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР