Германският антикартелен орган обяви, че е започнал проверка на Google

...
Германският антикартелен орган обяви, че е започнал проверка на Google
Коментари Харесай

Германия започва разследване на Google Maps

Германският антикартелен орган разгласи, че е почнал инспекция на Гугъл Maps по отношение на ограничавания, които може да му дават незаслужено преимущество пред съперниците.

" Производството има за цел да изследва вероятни антиконкурентни ограничавания, наложени от платформата Гугъл Maps в ущърб на различни снабдители на картографски услуги ", се споделя в изказване на Федералната работа за битка с картели.

Андреас Мундт, ръководител на службата, съобщи, че има учредения да счита, че Гугъл " може да лимитира комбинирането на личните си картографски услуги с картографски услуги на трети страни, да вземем за пример когато става въпрос за вграждане на данни за местоположението в Гугъл Maps, функционалността за търсене или Гугъл Street View в карти, които не са предоставени от Гугъл ".

Този ход идва откакто през януари Федералната работа за битка с картелите класифицира Гугъл като компания с " голямо значение за пазарите ", което проправя пътя на управляващите да се борят с всевъзможни евентуално антиконкурентни действия.

Вече се водят паралелни производства за разглеждане на изискванията за обработка на данни на Гугъл и неговия новинарски канал Гугъл News Showcase.

Надзорният орган също по този начин класифицира Meta, компанията, която има Фейсбук, WhatsApp и Instagram, като компания с " голямо значение на пазарите ".

Големите софтуерни компании са подложени на все по-засилен надзор по целия свят по отношение на преобладаващите им позиции, както и с данъчните им практики.

През март Европейски Съюз и Англия започнаха антитръстови инспекции на договорката от 2018 година сред Гугъл и Meta, за която се твърди, че има за цел да затвърди господстващото им състояние на пазара на онлайн реклама. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР