Германският аерокосмически център (DLR) все още трябва да работи по името

...
Германският аерокосмически център (DLR)
все още трябва да работи по името
Коментари Харесай

SLRV – търси се име за този пъргав водороден

Германският аерокосмически център (DLR) все още би трябвало да работи по името за да намери тъкмо пасващото на това необичайно транспортно средство. SLRV звучи прекалено преднамерено и технично.

Малкият автомобил сигурно ще апелира към страстите най-много на обичащите отбраната на природата хора.Освен това лекото транспортно средство с водородно задвижване наподобява доста готино. И впечатлява с богат асортимент от благоприятни условия.

Двуместният автомобил е с дължина от само 3,8 метра и е много плосък, с цел да се постигне допустимо най-ниско въздушно съпротивление. Благодарение на яката сандвич структура, която тежи единствено 90 килограма, колата е лека и безвредна.

Задвижването се прави от малка горивна клетка с 8,5 кВт непрекъсната мощност, която е обвързвана към батерия. Тя осигурява спомагателни 25 кВт мощ за добро ускоряване.

„ Тази композиция тежи по-малко от конвенционалните батерийни системи, осигурява пробег от към 400 километра и позволява развиването на максимална скорост от 120 километра в час “, споделят от DLR. 39-литровият контейнер сред двете седалки може да съхранява 1,6 килограма водород при 700 бара налягане.

Машината като второ транспортно средство в семейството е „ осезателен конструктивен елемент и софтуерна платформа за локална беземисионна, тиха и индивидуална мобилност “, споделя проф. Тярк Зифкес, заместник-директор на DLR Institute for Vehicle Concepts.

В момента DLR пресмята цената на SLRV, която тежи единствено към 450 кг, на към 15 000 евро. "С пробег от 300 000 километра и експлоатационен живот от 10 години, това води до цена от към 10 цента на километър ", споделят учените.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР