Германския министър по семейните въпроси Ане Шпигел подаде оставка, след

...
Германския министър по семейните въпроси Ане Шпигел подаде оставка, след
Коментари Харесай

Германски министър хвърли оставка заради скандална ваканция

Германския министър по фамилните въпроси Ане Шпигел подаде оставка, откакто стана ясно, че тя е отпътувала в дълъг отпуск малко с лед миналогодишните опустошителни наводнения, при които починаха стотици. Тя стана първият член на съдружното държавно управление на канцлера Олаф Шолц, който се отдръпва наложително , поради публичен напън, заяви АП.

Шпигел преди този момент е бил министър на околната среда и заместник-губернатор на Рейнланд-Пфалц - тъкмо немската провинция, която бе най-силно наранена от наводненията през юли.
 Западна Германия в парализа, над 150 са жертвите на водите
Западна Германия в парализа, над 150 са жертвите на водите

Пострадали са също Люксембург, Нидерландия, Швейцария

Припомняме, че в цялата страна повече от 180 души починаха при наводненията - в това число 134 души в долината Ар на Рейнланд-Пфалц.

Канцлерът Шолц съобщи, че почита нейното решение и пожела на Шпигел триумф.

Шпигел отпътувала на четириседмична фамилна почивка във Франция единствено 10 дни след наводненията. Регионалните управляващи упорстваха, че тя е била разполагаем през целия си отпуск, само че това не спря апелите за нейната оставка.

В небрежно проведена поява в неделя вечерта тя сервира опрощение .

" Беше неточност, че отидохме на отмора толкоз дълго и че отидохме във почивка, и аз се оправдавам за тази неточност ", сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР