Германските законодатели приеха законопроект, който улеснява процеса на получаване на

...
Германските законодатели приеха законопроект, който улеснява процеса на получаване на
Коментари Харесай

Горната камара на Германия одобрява законопроект за облекчаване на правилата за гражданство

Германските законодатели одобриха законопроект, който улеснява процеса на приемане на поданство и се стреми към опростяване на репатрирането.

Реформата за натурализация, утвърдена от горната камара на Народното събрание в петък, разрешава на хората да стават немски жители, като резервират първичното си поданство.

Хората ще могат да аплайват за поданство, откакто са живели в Германия пет години вместо осем години. Децата на родители от чужбина също ще получат немско поданство при раждане, в случай че единият родител е обитавал законно в Германия пет години, а не осем.

Ако претендентите показват „ специфични интеграционни достижения “ посредством изключително положително показване в учебно заведение или работа или гражданска ангажираност, те може да бъдат натурализирани единствено след три години.

Един значим аспект на новия закон е, че хората, които получат немско поданство, няма да би трябвало да се отхвърлят от поданството на родната си страна, което до момента беше допустимо единствено...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР