Германските власти забраниха две организации, за които обявиха, че са

...
Германските власти забраниха две организации, за които обявиха, че са
Коментари Харесай

Германия забрани две организации, свързани с действащата в Турция ПКК

Германските управляващи не разрешиха две организации, за които оповестиха, че са свързани със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), призната за терористична формация от Европейски Съюз и Турция, предадоха ДПА и Ройтерс.

Полицията обискира рано през днешния ден издателство "Месопотамия " и "МИР Мултимедия " в западните провинции Северен Рейн - Вестфалия и Долна Саксония и конфискува материали, заяви вътрешното министерство на Германия.

"Като се има поради, че ПКК е към момента дейна, без значение че е неразрешена в Германия, е належащо ПКК да бъде обуздана и правосъдната ни система да бъде зачетена ", съобщи министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер.

Приходите от двете организации се вливат извънредно в ПКК и ускоряват потенциалите й в Германия, добави министерството, съгласно което двете организации работят "под прикритието на " издателства.

Около три милиона души от турски генезис живеят в Германия, а огромен брой от тях са кюрди.

Турският президент Реджеп Ердоган неведнъж подлага на критика Берлин, че не прави задоволително за битката против ПКК и придвижването на Фетхуллах Гюлен, което Анкара упреква за опита за прелом през 2016 година

ПКК е неразрешена в Германия от 1993 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР