Германските власти в Дрезден задържаха през миналата нощ известен на

...
Германските власти в Дрезден задържаха през миналата нощ известен на
Коментари Харесай

Известен на полицията ислямист е задържан в Дрезден за убийство с нож на турист

Германските управляващи в Дрезден задържаха през предходната нощ прочут на полицията ислямист, който преди две седмици атакува в града с нож двама немски туристи, единият от които умря в болничното заведение, съобщи ТАСС, като се базира на списание "Шпигел ".

Извършителят е 20-годишен жител на Сирия, дошъл в Германия през 2015 година Искането му за леговище е било отхвърлено. Според правоохранителните органи, същият по-рано е бил наказан на над 2 година затвор за закононарушение, застрашаващо държавната сигурност. Мъжът бил обвинен, че е вербувал нови членове на терористичната формация "Ислямска страна ". В полицията допускат, че в пандиза той се е радикализирал още повече.

Преди две седмици сириецът нападнал с нож двама души в центъра на Дрезден. Единият - 55-годишен екскурзиант от град Крефелд, е умрял в болничното заведение, а 53-годишната му спътничка от Кьолн била тежко ранена.

С следствието на случая се зае генералната прокуратура на Федерална Република Германия в Карлсруе, която поема изключително тежките закононарушения, получили необятен публичен отзив.

Прокурорите считат, че претекстовете за нападението са с ислямистки екстремисти темперамент, показва ДПА.

Очаква се сириецът да се яви пред съда, който ще му дефинира мярка за неотклонение, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР