Германските власти ще евакуират централната жп. гара в Берлин в

...
Германските власти ще евакуират централната жп. гара в Берлин в
Коментари Харесай

Евакуират централната гара в Берлин заради бомба от Втората световна война

Германските управляващи ще изтеглят централната жп. гара в Берлин в петък поради премахването на неизбухнала бомба от Втората международна война, съобщи „ Ройтерс “.

От локалната полиция обявиха, че в 9 часа локално време всички здания в радиус от 800 метра от гарата ще бъдат обезлюдени, до момента в който тече обезвреждането на 500-килограмовата бомба.

В региона на евакуация влизат постройките на Националния исторически музей, министерствтото на стопанската система и част от университетската болница Шарите.

Говорителят на берлинската полицията Мартин Халвег съобщи, че към този момент не е ясно какъв брой дълго ще продължи евакуацията и дали летище „ Тегел " ще бъде наранено.

„ В Берлин обезвреждаме сходни бомби един или два пъти годишно. Няма непосредствена заплаха “, съобщи Халвег.

Повече от 70 години след края на Втората международна война Германия продължава да открива повече от 2000 тона неизбухнали бомби и муниции годишно.

Миналата година във Франкфурт бяха евакуирани към 60 хиляди души, откакто бе открита близо двутонна бомба, хвърлена от английските военно-въздушни сили през Втората международна война.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР