Германските власти съвсем скоро ще организират аукцион за продажбата на

...
Германските власти съвсем скоро ще организират аукцион за продажбата на
Коментари Харесай

Германия продава на търг конфискуваните от наркотърговците биткойни

Германските управляващи напълно скоро ще провеждат аукцион за продажбата на биткойни, иззети от търговци на опиати и се надяват да получат за тях към 2 милиона евро.
Популярния Der Tagesspiegel заяви, че за продажба ще бъдат показани 126 биткойна , конфискувани през 2014 година в следствие от взаимна интервенция на полицията на Хесен, Европол и ФБР против работещите в даркнет противозаконни магазини Hydra и Silk Road 2.0.

Сега криптовалутата се съхранява от силовите структури на град Хесен. Ако биткойните бяха продадени към датата на тяхното изземване, управляващите щяха да получат едвам 50 000 евро. Но с помощта на огромния скок на курса, в този момент тази сума набъбна на съвсем 2 милиона евро.

“Отнасяме се към биткойните като към малотрайна продукция и по тази причина ги предлагаме на търг” – сподели прокурорът на централната организация за битка с киберпрестъпността Бениамин Краузе.

Не се знае какъв брой са всичките иззети биткойни от немските управляващи. Известно е единствено, че на търга ще бъдат препоръчани 126 биткойна.

И в другите страни се постъпва по същия метод. В Съединени американски щати бяха извършени няколко търга за продажба на иззет биткойни по време на следствието на противозаконния магазин Silk Road. Аналогични търгове имаше предходната година в Австралия, а през лятото – в Южна Корея.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР