Германските власти съобщиха днес за извършена по всяка вероятност погрешка

...
Германските власти съобщиха днес за извършена по всяка вероятност погрешка
Коментари Харесай

Кибератака срещу болница уби пациентка в Германия

Германските управляващи оповестиха през днешния ден за осъществена по всяка възможност простъпка хакерска атака, която е довела до срив в осведомителните системи на огромна болница в Дюселдорф. Жена, която се нуждаела от банкет по неотложност, е умряла, откакто била пренасочена към болница в различен град, съобщи Асошиейтед прес.

Работата на осведомителните системи на Университетската болница в Дюселдорф е нарушена от предишния четвъртък. Болницата заяви, че съгласно проверяващите органи източник на казуса е хакерска атака в едва място на "широкоизползван търговски програмен продукт ", за който не даде повече детайлности, предава Българска телеграфна агенция.

В резултат на офанзивата системите са претърпели пореден срив и болничното заведение бе неспособна да обработва данни. Спешните пациенти са пренасочвани към други лечебни заведения, а интервенциите отсрочени.

Болницата заяви, че няма "конкретни претенции за откуп ". Тя добави, че няма индикации данните да са окончателно изгубени, и че осведомителните й системи последователно се рестартират.

В известие на правосъдния министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия се споделя, че 30 сървъра в болничното заведение са били закодирани предходната седмица и е било оставено искане за откуп на един от тях, заяви ДПА. Посланието, в което се дават адреси за връзка, само че не се посочва точната сума, е било отправено до университета "Хайнрих Хайне ", с който е обвързвана болничното заведение в Дюселдорф, а не до самата болница.

Прокурори са почнали следствие против незнайни причинители по съмнение в причиняване на ликвидиране по несъобразителност, поради пациентката в сериозно положение, която е трябвало да бъде откарана в друга болница и е умряла в резултат на неоказано навременно лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР