Германските власти са получили нотата от Полша, която изисква репарации. Да,

...
Германските власти са получили нотата от Полша, която изисква репарации. Да,
Коментари Харесай

Германия получи нотата с искане за репарации от страна на Полша

Германските управляващи са получили нотата от Полша, която изисква репарации. „ Да, нотата на полската страна е получена в Министерство на външните работи и ние, несъмнено, ще я проучим “, сподели в сряда на брифинг представителят на немското външно министерство Кристофър Бургер. " В каква форма ще бъде отговорът ще бъде резултатът от тази инспекция. Може да се допусна, че ще бъдат употребявани плануваните за такива случаи дипломатически форми ", изясни той.

Представителят на външното министерство напомни, че предния ден министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок към този момент е коментирала нотата на полската страна във Варшава. Тя съобщи, че Берлин счита въпроса за репарациите юридически завършен. На собствен ред представителят на немското държавно управление Кристиане Хофман означи, че Берлин осъзнава моралната отговорност за страданията, които нацистите са нанесли на жителите на Полша по време на Втората международна война, и „ върху това не може да се тегли линия ”. „ В същото време канцлерът също  каза, че има съглашения засягащи разнообразни въпроси, в това число и репарациите. Те бяха препотвърдени по време на присъединението на Полша към Европейски Съюз и които ние също сме длъжни да съблюдаваме “, добави Хофман.

На 3 октомври полският външен министър Збигнев Рау подписа публична нота, изискваща Германия да заплати 1.3 трилиона $ обезщетение на Полша за вредите, нанесени по време на Втората международна война, заяви " Асошиейтед прес ". В нотата Рау показва мнението, че и двете страни би трябвало " неотложно " да подхващат ограничения за унищожаване на последствията от немската окупация от 1939-1945 година " по дълъг и комплициран, правно обвързващ метод, в това число в материалната сфера ". Министърът прибавя, че отстраняването на следствията включва освен военните репарации, само че и решение на въпроса с откраднатите творби на изкуството и архивите. Берлин по-рано съобщи, че към този момент е компенсирал вредите на всички наранени страни, в това число на Полша, и счита въпроса за завършен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР