Германските власти са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона долара

...
Германските власти са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона долара
Коментари Харесай

Германия конфискува суперяхта на стойност $ 600 млн. на руския милиардер Алишер Усманов

Германските управляващи са конфискували суперяхта на стойност 600 милиона $ (над 1 милиард лв. по днешния курс на долара), принадлежаща на близкия до Кремъл съветски милиардер Алишер Усманов, предадоха " Форбс " и " Дойче Веле ".

Операцията е била осъществена в корабостроителницата в Хамбург. Усманов е в листата с милиардери, които ще бъдат изправени пред наказания от Европейския съюз в отговор на нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари. Неговата 156-метрова яхта Dilbar, оценена на 600 милиона $, е била иззета от немските управляващи в сряда.

Луксозната яхта е оборудвана с най-големия плувен басейн, издигнат за подобен транспортен съд, две хеликоптерни площадки, сауна, салон за хубост и фитнес.

Освен яхтата, Усманов има редица първокласни парцели в Европа, в това число в Монако, Лондон и Мюнхен. Усманов купи Dilbar през 2016 година за цена от 600 милиона $ от немския корабостроител Lürssen, който построи яхтата по поръчка за 52 месеца.

Dilbar разполага с най-модерните технологии за сигурност в света, само че съгласно производителя е неистина информацията, че яхтата има и система за противовъздушна защита.

Френските митнически управляващи са задържали за инспекция товарен транспортен съд поради глобите против Русия, заяви за Ройтерс представител на пристанище Лоаре на полуостров Бретан.

Корабът " Пола Ариаке " плава под панамски байрак, само че има съветски притежател. На 26 февруари Франция задържа още един товарен транспортен съд в Ламанша. Според Вашингтон той е обвързван със сина на някогашен почитан начални в съветското разузнаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

При друга акция в средиземноморското пристанище Ла Сиота е била " задържана " яхтата на ръководителя на " Роснефт " Игор Сечин, който е извънредно непосредствен до съветския президент Владимир Путин. Новината беше обявена от френския финансов министър Брюно Льо Мер в " Туитър ". Официално яхтата принадлежи на сдружение, в което Сечин е главният акционер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР