Германските власти са готови да помогнат на Италия да се

...
Германските власти са готови да помогнат на Италия да се
Коментари Харесай

Германия е готова да помага на Италия в борбата срещу коронавируса

Германските управляващи са подготвени да оказват помощ на Италия да се оправи с пандемията на ковид. Страната може също по този начин да поддържа Италия със незабавен заем.

Берлин предлага да даде на Италия заем от Европейския механизъм за непоклатимост с минимални условия, изяснява пред Bloomberg немски чиновник, осведомен с дебатите в държавното управление.
 Прогнозата за рецесията в Германия се утежнява
Прогнозата за рецесията в Германия се утежнява

Страната е изправена пред най-големия срив на индустриалното произвеждане от Голямата криза насам

Германците също по този начин се тормозят, че Италия към този момент е имала обилни структурни проблеми, още преди удара на вируса, прибавя формалният представител. Във вторник министрите на финансите в еврозоната ще проведат видеоконференция, с цел да обсъдят идващите стъпки. Говорителят на финансовото министерство на Германия Денис Колберг съобщи на конференция във вторник, че всички разновидности се преглеждат. Европейска комисия също разгласи, че ограниченията се разискват.

През последната седмица държавното управление на Меркел разгласи невиждани ограничения за помощ на немската стопанска система поради забавянето. Канцлерът се базира на рецесията, с цел да спре уговорката за уравновесен бюджет, като излезе с стратегия за ексклузивен бюджет, предусещащ обществена гаранция от 550 милиарда евро (590 милиарда долара), с цел да задържи фирмите на крайници. Това включва още 750 милиарда евро ограничения като спомагателни разноски, помощ за фирмите, държавни заеми и гаранции за заем.
 Ifo: Икономиката на Германия може да се свие с 20%
Най-голямата европейска стопанска система може да се свие с 20% поради ковид

На Острова чакат най-малко 10% спад

Италия надали ще успее сама

Целенасочената поддръжка за Италия не е на масата за договаряния, сподели италиански формален представител с молба да не бъде назван. Той добави, че Италия не се нуждае от сходни помощи. Според него по-скоро финансовите ръководители в блока разискват новаторски ограничения за справяне с рецесията, която визира цялата еврозона, а някои страни се съмняват в нуждата от основаване на общ инструмент.

И въпреки всичко Италия понесе големи вреди поради ковид. Досега в страната са починали над 5 000 души. От 7 март съвсем цялото произвеждане е спряно. Публичният дълг на Италия беше 135% от Брутният вътрешен продукт преди огнището, което слага страната в неизгодна обстановка за отбрана на фирмите.
 Италия забрани късите продажби на акции
Италия забрани късите продажби на акции

Причината е сривът на борсата в Милано със 17% в четвъртък

Премиерът Джузепе Конте е стартирал подтикващ проект за 25 милиарда евро - изпитание, което евентуално ще бъде извънредно незадоволително на стопанската система. Прогнозата на Bloomberg Economics е за стесняване с до 5,3% през първото тримесечие - и това беше преди държавното управление да спре всички несъществени действия в събота.

Финансовите ръководители на еврозоната са оптимистични, че ще съумеят да обезпечат още един подтик за Италия във вторник, макар че триумфът не е обезпечен, показват представители.

Германия също е пред тежка криза

Междувременно обстановката в Германия също не е цветуща. Мерките против пандемията от ковид са на път да доведат до най-тежкия срив в производството на страната от над десетилетие, а стопанската система се чака да спадне с 5% за цялата 2020 година. Това сочат планирани данни на финансовото министерство.

Последните упования бяха стопанската система на страната да нарасне с 1,1%, а в случай че обновеното виждане се сбъдне, това ще е най-тежкият спад за стопанството от Голямата криза насам.

За момента канцлерът Ангела Меркел е на мнение, че цялостното прекъсване на стопанската система ще докара до мемоари за Източна Германия. " Подобни ограничавания са оправдани единствено в случай че е безусловно належащо ", сподели тя в телевизионно послание към жителите.

Доказано болните в Германия са към 22 хиляди души.
 Търговията с Италия способства за 8% от стопанската система ни. Но тя може да бъде тежко наранена
Търговията с Италия способства за 8% от стопанската система ни. Но тя може да бъде тежко наранена

Разпространението на вируса заплашва и основен бранш за страната ни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР