Германските власти проверяват дали кланицата Тьонис в Гютерсло, където над

...
Германските власти проверяват дали кланицата Тьонис в Гютерсло, където над
Коментари Харесай

Берлин проучва дали може да подведе под съдебна отговорност кланицата в Гютерсло

Германските управляващи ревизират дали кланицата " Тьонис " в Гютерсло, където над 1500 души се заразиха с ковид, може да бъде подведена под правосъдна отговорност, съобщи ДПА.

" В момента в детайли изследваме дали компанията е нарушила разпоредбите и в случай че да, кои, и по какъв начин може да ѝ се потърси отговорност ", сподели Армин Лашет, министър председател на провинцията Северен Рейн-Вестфалия, където се намира кланицата.

Избухналата зараза в кланицата принуди Лашет да карантинира два окръга с общо население към 670 000 души. Това беше изключително огромен удар за Лашет, който е един от най-настоятелните министър председатели на провинции да се облекчат наложените поради ковид ограничавания.

Новата карантина е в действие до вторник. До момента всеобщото тестване демонстрира, че множеството инфектирани са служащи в кланицата, т.е. вирусът може да не е плъзнал измежду цялата локална общественост.

Лашет отхвърли обвиняванията, че провинциалното държавно управление е разрешило на кланицата да работи, без да съблюдава разпоредбите за сигурност, и означи, че държавното управление му се е пробвало да вкара по-строги ограничавания, не не е получило задоволително гласове в провинциалния парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР