Германските власти обявиха, че са конфискували имущество на стойност 40

...
Германските власти обявиха, че са конфискували имущество на стойност 40
Коментари Харесай

Германия разкри мащабна руска схема за пране на милиарди евро

Германските управляващи оповестиха, че са конфискували имущество на стойност 40 милиона евро и още няколко милиона евро в брой по време на следствие, обвързвано с огромна съветска скица за пране на пари, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Федерални следователи и прокурори от Мюнхен споделиха, че иззетото недвижимо имущество се намира в Централна и Южна Германия. До конфискацията се е стигнало след тригодишно следствие на три физически лица, чиито имена не се оповестяват. Около 6,7 милиона евро са били конфискувани от немски банки и още 11,2 милиона евро от банка в Латвия.

Според прокурори хипотетични доходи от съветската скица за пране на пари са били вложени в скъпи недвижими парцели в Германия.

Руската скица за пране на пари е предвиждала изнасянето на към 22 милиарда $ от Русия в Европа през банки в Молдова и Латвия чрез фиктивни компании.

На 19 февруари датската Данске банк съобщи, че приключва банковата си активност в балтийските страни и Русия. Причината - разкритият случай за допустимо пране на пари в Естония. По-рано естонският финансов регулатор забрани активността на филиала на Данске банк в страната.

На 1 юли 2018 година естонската прокуратура стартира следствие на събитията за допустимо пране на пари с присъединяване на чиновници на Данске банк в страната. По данни на датски медии през естонския филиал на банката за интервал от 2007-2015 година е изпрана голяма сума пари, в това число от Русия и някогашни съветски републики. Общият размер на средствата се прави оценка на най-малко 8 милиарда $.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР