Германските власти не виждат необходимост от преразглеждане на отношенията с

...
Германските власти не виждат необходимост от преразглеждане на отношенията с
Коментари Харесай

Хайко Маас: Германия няма да преразглежда отношенията си с Русия

Германските управляващи не виждат нужда от преразглеждане на връзките с Русия, интересуват се от положителни връзки с Руската федерация, само че считат, че няма съответстваща подготвеност от страна на Москва. Това съобщи в сряда немският външен министър Хайко Маас, отговаряйки на въпроси на немските парламентаристи в Бундестага, предава ТАСС,

„ Трябва да държим прозореца за разговор отворен “, сподели той. „ Мисля, че като цяло нямаме потребност да преоценяваме тактиката си към Русия. Ние се интересуваме от добросъседски връзки, само че сега има усещане, че Москва, наподобява, не е подготвена да води разговор с нас до доколкото бихме желали “, акцентира Маас.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи на форума на Примаковските четения, че Русия е подготвена да си сътрудничи с Германия за превъзмогване на общите рецесии, само че Берлин би трябвало да се стреми към договаряне. Лавров акцентира, че Руската федерация прави оценка позицията на Германия във връзка с американските офанзиви против „ Северен поток 2 “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР