Германските власти и общество все още опитват да си изяснят

...
Германските власти и общество все още опитват да си изяснят
Коментари Харесай

Еритреецът, блъснал дете пред влак във Франкфурт, живее в Швейцария от години, обяви полицията

Германските управляващи и общество към момента пробват да си изяснят случая, при който дете бе блъснато пред идващ високоскоростен трен във Франкфурт, а главният обвинен е преселник от Еритрея, пишат немски медии и " Ройтерс ".

Осемгодишното момче почина, а майката, също блъсната, съумя да се избави и оцеля. Първоначалните известия гласят, че не е известно да има връзка сред хипотетичния причинител и жертвите. Той побягнал, само че бил спрян от намиращи се в близост очевидец. Става дума за към 40-годишен мъж, който съгласно полицията опитал да блъсне още един човек - 78-годишна жена - само че тя се разминала единствено с пострадване на рамото.

След публикаците за произхода на обвинения вътрешният министър Хорст Зеехофер осъди " ужасяващото действие ", само че предизвести, че обществеността към този момент е по-добре да се въздържа от изводи. Заради политически сензитивният въпрос с произхода в последните години (откакто Германия одобри над милион мигранти от Близкия изток и Африка) той разгласи, че ще прекъсне почивката си, с цел да разиска въпроси на сигурността с други представители на управляващите.

Какво е известно

Женен татко на три деца, до момента живял в региона на Цюрих, Швейцария - това са част от детайлностите, обявени от полицията в последните 24 часа, написа " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Швейцарската полиция е удостоверила, че той има позволение за престояване. Това допуска, че той би трябвало да е прекарал в страната интервал сред пет и 10 години, преди да го получи. Веднъж получил го, той има право да остане безкрайно време в страната.

Не е известно за какво е решил да пътува тъкмо до Франкфурт за закононарушението, което се допуска, че е направил. Германската полиция изяснява, че е дошъл с трен от Базел във Франкфурт " преди няколко дни ". Няма информация и за предходни негови незаконни прояви, нито доказателство, че е употребявал алкохол или опиати и се е намирал под въздействието им сега на хипотетичното действие.

Говорител на немската полиция споделя, че към този момент най-логичното пояснение е обвързвано с " психологично заболяване ", следва и психиатрична експертиза. Междувременно управляващите разискват проблемите на сигурността на жп гарите и способи тя да бъде нараснала, с цел да се избегнат сходни произшествия, написа ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР