Германските въоръжени сили са изтеглили 60 войници от логистичната база

...
Германските въоръжени сили са изтеглили 60 войници от логистичната база
Коментари Харесай

Германия изтегли 60 войници от база на летището в столицата на Мали

Германските въоръжени сили са изтеглили 60 бойци от логистичната база на летището в малийската столица Бамако , изпълнявайки искане на локалното държавно управление, съобщи ДПА.

Военнослужещите са трансферирани в близкия лагер на Организация на обединените нации " Бифрост ", заяви през днешния ден Бундесверът. Този ход обаче в допълнение усложнява изискванията за разполагане на немските бойци в Мали.

По-рано тази седмица ръководеното от военните държавно управление на Мали забрани на задграничните войски да влизат в сектора на столичното летище, където се обитава мироопазващата задача на Организация на обединените нации МИНУСМА. На всички бойци, в това число 60-те от Бундесвера, беше подредено да изоставен пространствата.



MИНУСМА е мироопазваща мощ, основана за подсилване на сигурността в африканската страна след протеста на туарегите през 2012 година, който беше ранен стадий от продължаващия до момента въоръжен спор в страната.

От 2012 година насам Мали, с население от към 20 милиона души, претърпя три военни преврата и се счита за извънредно нестабилна страна. В някои елементи от нея работят и ислямистки терористични групи.

Германия е измежду страните, които са изпратили войски под знамето на мироопазващата интервенция MИНУСМА.

Западните сили обаче преразглеждат уговорките си към Мали на фона на враждебността на тамошните военни управници. Франция и други европейски страни неотдавна изтеглиха войските, участващи в антитерористични интервенции там.

Миналия месец осем членове на немските въоръжени сили бяха възпрепятствани да се качат на цивилен полет от малийските управляващи в акт, който Берлин назова " тормоз ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР