Германските въоръжени сили имат поводи за притеснение. Бундесверът няма танкове

...
Германските въоръжени сили имат поводи за притеснение. Бундесверът няма танкове
Коментари Харесай

Германия няма танкове за участие в операции на НАТО

Германските въоръжени сили имат мотиви за терзание. Бундесверът няма танкове и самолети, с които да извърши своите отговорности в НАТО, заяви вестник „ Велт “, базирайки се на конфиденциален документ на министерството на защитата.

По данни на изданието при започване на 2019 година Бундесверът е задължен да поеме решаваща роля в основаването на интернационална оперативна група с нараснала подготвеност. В отчета се споделя, че девета танкова бригада в Мюнстер разполага единствено с девет от нужните 44 танка „ Леопард 2 “, както и единствено с три машини „ Мардер “.

Бойните машини на пехотата (БМП) „ Мардер “ би трябвало да са 14, с цел да имат подготвеност немските въоръжени сили да реагират при нужда. Причина за тяхната неопитност са неналичието на аварийни елементи и високите разноски за поддръжка. Във въоръжените сили липсват и принадлежности за нощно виждане, гранатомети и бронежилетки.

„ Велт “ показва още, че обстановката не е розова и във военновъздушните сили на Германия. Те също не са в положение да извършват отговорностите си към алианса. Бойната подготвеност на изтребителите „ Торнадо “ и „ Юрофайтър “ се е влошила доста. Те могат да вземат участие в интервенции, подготовка и учения единствено четири месеца през годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР