Германските социалдемократи решиха да останат в коалицията на Ангела Меркел,

...
Германските социалдемократи решиха да останат в коалицията на Ангела Меркел,
Коментари Харесай

Социалдемократите спасиха коалицията на Меркел в ключов вот

Германските социалдемократи взеха решение да останат в обединението на Ангела Меркел, откакто членове на партията гласоподаваха срещу предлагането да изоставен държавното управление на основен конгрес през днешния ден, заяви AFP, представена от БГНЕС.
Вместо това болшинството от 600-те делегати поддържаха предлагането на новия дует на управлението на лявоцентристката партия за разкриване на " полемики " с консерваторите на Меркел за куп нови претенции, с цел да може обединението да оцелее.
Новите леви водачи на немските социалдемократи предложиха на обединението на Ангела Меркел избавителна линия на основния конгрес, само че дадоха обещание да продължат с натиска за предприемане на дейности за отбрана на климата и общественото тъждество.
Делегатите на конференцията на СДП в Берлин уверено отхвърлиха предлагането за неотложно овакантяване на обединението, предотвратявайки политическа рецесия в държавното управление на Меркел.
Един от сълидерите Саския Ескен сподели на конференцията:
" Аз съм и оставам песимистичен за бъдещето на тази велика коалиция. С нашия лист с претенции „ ние даваме късмет на обединението да продължи. Нито повече, нито по-малко “.
Ескен и Уолтър-Борджанс, и двамата яростно критикуващи ролята на СДП като младши съдружен сътрудник, бяха публично доказани като първият женско-мъжки в 150-годишната история на СДП по-рано на конгреса.
Това, че не упорстват за отдръпване на обединението, ще пристигна като облекчение за Меркел, която се надява да остане канцлер, до момента в който нейният четвърти и финален мандат завърши през 2021 година
Но обединението остава под въпрос, като някои членове на СДП избират чиста отмора от ерата на Меркел - по-скоро, в сравнение с по-късно.
Двойката водачи изложи визията си да съживи партията, затънала в години на ръководство в сянката на Меркел. Те приканват да бъдат вложени милиарди спомагателни евро в учебните заведения и транспортната инфраструктура на страната, в дигитализацията и в плановете за отбрана на климата.
За да оказват помощ превъзмогването на разликата сред богати и небогати в енергийната стопанска система на Европа, новите водачи желаят да усилят минималната заплата от 9 на 12 евро (13 долара) на час.
Те също по този начин желаят да премислят немската система за безработицата и общественото обезпечаване - която беше инициирана от някогашния канцлер на СДП Герхард Шрьодер, само че остава извънредно противоречива в партията.
Обвинявайки държавното управление, че не прави задоволително за справяне с изменението на климата, те поддържат доста увеличение на цената на излъчванията на CO2 от препоръчаните 10 евро на звук.
Говорителят на Меркел съобщи, че канцлерът деец, на власт над 14 години, е " отворена " за диалози.
Но в случай че СДП забележи непълен прогрес през идващите седмици, въпреки всичко може да реши да се отдръпна - евентуално предизвиквайки предварителни избори и ускорявайки напускането на Меркел.
Наблюдатели споделят, че гласоподавателите биха могли да санкционират СДП и ХДС за това, че ги изпращат назад на урните предварително.
Der Spiegel писа, че новите избори, при които ХДС и Зелените биха могли да излязат на върха, ще разсънят страна, изморена от години на взаимни отстъпки с Меркел. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР