Германските прокурори съобщиха в четвъртък, че са арестували заподозрян по

...
Германските прокурори съобщиха в четвъртък, че са арестували заподозрян по
Коментари Харесай

Извършен е арест заради шампанско с екстази, което уби посетителя на ресторанта

Германските прокурори оповестиха в четвъртък, че са арестували обвинен по случая с 52-годишен мъж, който умря, откакто неумишлено изпи шампанско, примесено с екстази, в ресторант последно година.

Други членове на групата на мъжа се разболяха със признаци на отравяне незабавно откакто пиха от същата нечиста трилитрова бутилка в баварския град Вайден през февруари 2022 година

Пет мъже и три дами на възраст сред 33 и 52 години бяха откарани незабавно в болница, където 52-годишният умря по-късно тази нощ.

Токсикологичните проби разкриха, че шампанското съдържа " висока централизация " на противозаконен опиат MDMA, по-често именуван екстази.

След като изпиха опетненото шампанско, някои от посетителите се гърчеха от болежка на пода на ресторанта и крещяха в мъка, оповестяват локалните медии.

Прокуратурата във Вайден сподели в четвъртък, че 35-годишният обвинен поляк е избягал в Холандия, където е бил арестуван в съдействие с холандските и полските управляващи.

Той е изправен пред обвинявания, в това число проведен трафик на опиати, както и ликвидиране по несъобразителност и телесна щета.

Заподозреният, за който се твърди, че работи с незаконна тайфа, „ се счита, че е виновен за съхраняването на опиати, държани в бутилки в Холандия, и по този метод споделя виновността за бутилките, които се навиват с трети страни “, споделиха от прокуратурата.

„ Малка глътка може да бъде съдбовна “

Разследващите, които наблюдават източника на екстази, последваха диря назад в Холандия, откривайки няколко бутилки с сходни замърсявания, които неведнъж са били продавани на други страни, които не са знаели за тяхното наличие. Една от тези бутилки се озова във Вайден.

Германските прокурори споделиха, че не престават следствието, с цел да разпознават други вероятни съучастници.

След гибелта във Вайден немските и холандските управляващи издадоха предизвестие на потребителите, че пиенето от или даже докосването на такива бутилки, които са марка Moët & Chandon Ice Impérial, може да бъде „ застрашаващо живота “, добавяйки, че може да има и други опетнени бутилки в обращение. Казаха, че шампанското с шипове има червеникаво-кафяв цвят.

„ Дори потапянето на върха на пръста в течността и вкусването й, даже без да се гълтам, може да докара до съществени здравословни проблеми “, сподели холандският орган за сигурност на храните и потребителските артикули. „ Поглъщането на дребна глътка може да бъде съдбовно. “

През 2020 година жена умря, откакто неумишлено отпи глътка вино, примесено с екстази, в Белгия, съгласно прокурорите.

Според Националният институт за корист с опиати, MDMA е синтетичен опиат, станал известен през 80-те години. Лекарството може да аргументи рисково повишение на телесната температура, което може да бъде съдбовно. MDMA може също по този начин да стресира сърцето, да усили сърдечната периодичност и кръвното налягане и може да повреди бъбреците, споделя институтът.

Застаряващото население на Съединени американски щати е изправено пред възходящи разноски за дълготрайни грижи

Обучение в Западна Вирджиния стратегия връща вярата за безработните миньори

Палестинците се пробват да защитят земята на Западния бряг от израелците

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР