Германските прокурори разследват мъж, работел като медицинска сестра, заподозрян в

...
Германските прокурори разследват мъж, работел като медицинска сестра, заподозрян в
Коментари Харесай

Пореден случай на серийни убийства от медицинска сестра в Германия

Германските прокурори проверяват мъж, работел като здравна сестра, обвинен в ликвидиране на доста пациенти по дело, напомнящо за един от най-лошите серийни убийци в страната. След известия в локални медии, държавният прокурор в Саарбрюкен удостовери, че обвиненият, разпознат единствено като Б., е разследван по 5 обвинявания за ликвидиране и 2 обвинявания за опит за ликвидиране, предава Агенция Франс Прес.

Случаят има подобие с този на Нилс Хойгел , сестрата сериен палач, който бе наказан на доживотна присъда предишния юни за убийството на 85 пациенти, за които се е грижел.

Хойгел, който се счита, че е най-бруталните серийни убийци, е умъртвил пациенти със смъртоносни инжекции сред 2000 и 2005 година, преди в последна сметка да бъде хванат.
Прокурорът съобщи, че Б. е бил задържан през юни 2016 година, откакто е бил заловен да се показва за доктор в опит да получи достъп до пациент в отделението за интензивно лекуване на болница в Хомбург, покрай френската граница.
 
A German nurse—believed to be modern Germany's most prolific serial killer—given life sentence for murdering 87 patients.

Niels Hoegel liked to bring about cardiac arrests in his patients because he enjoyed the feeling of being able to resuscitate them.
— ABC News (@ABC)

По това време той е работел в болничното заведение като здравна сестра единствено от шест седмици, само че към този момент е бил обект на вътрешно следствие за хипотетично изписване на подправени предписания.-->



27-годишният към този момент е бил обвинен, че е направил редица убийства сред март 2015 година и март 2016 година, до момента в който е работил в болница в близкия Волклинген. По време на следствието са ексхумирани седем тела, от които в шест са открити следи от непредписани и евентуално смъртоносни вещества, в това число аймалин , употребявано и от Хойгел.

В момента Б. излежава обособена тригодишна присъда за закононарушения с машинация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР