Германските прокурори подозират, че фирмата за електронни плащания Wirecard е

...
Германските прокурори подозират, че фирмата за електронни плащания Wirecard е
Коментари Харесай

Wirecard раздала серизони заеми преди да обяви фалит

Германските прокурори подозират, че компанията за електронни заплащания Wirecard е отпуснала огромни заеми на компании, с които си е партнирала, преди да разгласи банкрут през месец юни. Разграбването се е случило в миг, когато в медиите към този момент е имало информация за евентуална счетоводни измами в компанията, написа Блумбърг.

Според източник на „ Файненшъл таймс “ прокурорите считат, че Wirecard е е предоставила несекюритизирани заеми в размер на 1 милиарда $ на компании в Дубай, Сингапур и Филипините под претекста, че става въпрос за предплатени заплащания до търговци, които обработват картови преводи посредством сътрудниците на компанията в Азия.

Говорител на прокуратурата в Мюнхен отхвърли коментар. От Wirecard обявиха по-рано, че не сега не дават мнения пред пресата.

Wirecard внесе молба за започване на процедура по неплатежоспособност в края на юни, откакто инспектори от ЕY осведомиха компанията, че не могат да намерят доказателства за съществуването на банкови салда по доверителни сметки на компанията  за близо 2 милиарда евро. Счетоводният скандал раздруса Германия, като той заплашва да повлече със себе си и водещи политици, ръководители на регулаторни органи и инспектори.

Според прокурорите някогашният основен изпълнителен шеф на Wirecard Маркус Браун е надписал счетоводния баланс на компанията, с цел да я направи по-привлекателна за вложители и клиенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР