Германските полицейски синдикати разкритикуваха плана, договорен между канцлера Ангела Меркел

...
Германските полицейски синдикати разкритикуваха плана, договорен между канцлера Ангела Меркел
Коментари Харесай

Германските полицейски синдикати критикуват плана за мигрантски центрове


Германските полицейски синдикати разкритикуваха проекта, контрактуван сред канцлера Ангела Меркел и нейния твърдолинеен вътрешен министър за основаване на мигрантски центрове от затворен вид на границата на Германия с Австрия, потвърждавайки, че мигрантите ще стартират да влизат от други страни, съобщи ДПА.

" Представеният проект е изработен на парче, тъй като не включва другите немски граници ", сподели Йорг Радек, заместник-ръководител на синдиката Германската полицейска федерация (GdP). " Вероятните последствия ще бъдат, че след два или три месеца директните центрове в Бавария ще бъдат празни, а ще има нарастване другаде ", добави той.

Хорст Зеехофер, който е вътрешен министър и началник на сестринската партия на христяндемократите на Меркел - баварския ХСС, обвърза оставането си в държавното управление с проект за стягане контрола на границата, макар че бежанският поток понижа доста след пика от лятото на 2015 година

Когато държавното управление ѝ беше застрашено от раздробяване, Меркел отстъпи на натиска и даде единодушието си мигрантите да бъдат арестувани на границата, до момента в който се дефинира техния статут.

Бавария има дълга южна граница с Австрия, само че Германия също граничи с Полша и Чехия на изток, Белгия, Франция и Холандия на запад и с Швейцария на югозапад.

Полицейската федерация отхвърли също съдържащата се в проекта " хипотеза за невлизане ", което значи, че центровете от затворен вид няма да се считат за немска територия. Синдикатът уточни едно правосъдно решение от 2015 година, постановяващо, че физическото прекрачване на немската граница значи влизане на нейна територия.

Радек сподели, че проектът може да не е закономерен, поради закон, който постановява, че хора могат да бъдат арестувани единствено за период от 24 часа, в случай че няма доказателства, че са направили закононарушение.

Ернст Г. Валтер, началник на другия Германски полицейски профсъюз (DPolG), сподели пред в. " Ханделсблат ", че съществуващите центрове за настаняване, като този на летището в Мюнхен, могат да се употребяват за установяване на статута на търсещите леговище.

" Тези институции могат незабавно да стартират да вземат решение въпросите за допускане или недопускане с надлежното старание и експедитивност ", сподели Валтер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР