Германските партии започват анализ на знаковите избори в южната германска

...
Германските партии започват анализ на знаковите избори в южната германска
Коментари Харесай

Несигурност за германските управляващи след изборите в Бавария

Германските партии стартират разбор на знаковите избори в южната немска провинция Бавария. Консервативният Християнсоциален съюз и социалдемократите изгубиха забележителен брой от гласовете на гласоподавателите. Двете партии вземат участие в ръководещата Федерална република необятна коалиция. Така районният избор през вчерашния ден се трансформира в предизвикателство за държавното управление в Берлин. Персонални последици на този стадий не се чакат. Мария Стоянова с детайлностите.

В Бавария, провинцията, в която безработицата е съвсем равна на нула, в която стопанската система бележи незабравим напредък, а престъпността е овладяна, ръководещата с безусловно болшинство партия - Християнсоциален съюз не получи нов късмет от гласоподавателите. Вотът дефинира нуждата от съдружен сътрудник, с цел да се сформира държавно управление.

Премиерът на Бавария вижда повода за загубата в държавното управление в Берлин, където вътрешен министър е Хорст Зеехофер, водачът на Християнсоциалния съюз.
Маркус Зьодер, министър председател на Бавария: Днес не е лек ден за Християнсоциалния съюз. Ние не постигнахме добър резултат, частично постигнахме мъчителен резултат. Приемаме го със примирение, само че ще би трябвало да се поучим от резултата.
Другият губещ на изборите са социалдемократите, които осъществиха най-слабия си резултат въобще. От обичайно втора политическа мощ в Бавария те се смалиха до пета и се подредиха даже след дяснопопулистката " Алтернатива за Германия ".

Лидерът на младежката организация на социалдемократическата партия прикани управлението вместо да залага на клишета да вразуми съдружните сътрудници в Берлин или да напусне държавното управление.
Андреа Налес, водач на Социал-демократическата партия: Резултатите от неприятното показване би трябвало да бъдат оценени деликатно. Ние не успяхме да убедим гласоподавателите и това е неприятно. Разбира се, една от аргументите за неприятните резултати е неприятното показване на обединението тук в Бавария.
" Анализиране " се трансформира в най-използваното политическо факсимиле след разтърсващите избори в Бавария. За това има време от единствено две седмици. Тогава има избори в друга немска провинция - Хесен. След това анализите към този момент ще са ненужни, тъй като гласоподавателите ще упорстват за последици.
 Трите неточности, довели до неуспеха на Зеехофер - коментар на Мария Стоянова Трите неточности, довели до неуспеха на Зеехофер - коментар на Мария Стоянова
В южната немска провинция Бавария настъпи ново политическо летоброене. Консервативният Християнсоциален съюз е надалеч от безспорното болшинство, кое...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР