Германските министерства трябва да затворят страниците си във Фейсбук до

...
Германските министерства трябва да затворят страниците си във Фейсбук до
Коментари Харесай

Германските министерства закриват страниците си във Facebook |

Германските министерства би трябвало да затворят страниците си във Facebook до края на годината, тъй като шефът на националната организация за отбрана на персоналните данни откри, че обществената мрежа не е привела практиките си в сходство с немските и европейските закони, касаещи материята, оповестява " Ройтерс ".

В писмо до държавните отдели и организации по-рано този месец комисар Улрих Келбер написа, че Фейсбук не е осигурила подобаващ на разпоредбите в Европейски Съюз метод да се ръководят страниците, чиито консуматори могат да се абонират с натискане на бутона " like " ( " одобрявам " ).

Келбер прибавя, че Clubhouse, TikTok и Instagram имат същите дефекти и предлага на държавните организации да спрат да употребяват и тях.

" Обновихме нашите Page Insights и изяснихме отговорността на Фейсбук и операторите на уеб страници в края на 2019 година ", написа в имейл представител по повод писмото до Фейсбук.

Германските държавни уеб сайтове имат над 1 милион почитатели във Фейсбук и платформата се трансформира в извънредно значим инструмент за постигане на хората, до които е по-малко евентуално да доближат посредством обичайните медии.

Според Келбер е " невероятно " да се ръководи страница във Facebook по този начин, че персоналните данни на потребителите да не доближават до Съединени американски щати.

Според законодателството на Европейски Съюз персонални данни могат да " изоставен " Съюза единствено в случай че са спазени доста строги правила - нещо, което не е годно за Съединените щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР