Германските и френските законодатели приеха обща резолюция, в която се

...
Германските и френските законодатели приеха обща резолюция, в която се
Коментари Харесай

Париж и Берлин с резолюция за приятелство

Германските и френските законодатели одобриха обща резолюция, в която се акцентира нуждата от по-тясно съдействие сред двете страни. Приемането на документа е във връзка 55-ата годишнина от подписването на Елисейския контракт за другарство.

Германски знамена пред френския парламент посрещнаха ръководителя на Бундестага Фолфганг Шойбле. Той дойде в Париж във връзка годишнина от Елисейския контракт, посписан през 1963 година от Шарл де Гол и Конрад Адунауер. Той бележи помиряването сред Франция и Германия след Втората международна война. 55 години по-късно двете страни са решени да укрепват съдействието си в името на европейското бъдеще.

Фолфганг Шойбле, ръководител на Бундестага: " Повече от всеки път е належащо да засилим концепцията, че нито Германия, нито Франция имат бъдеще без Европа ".

Парламентите на двете страни утвърдиха обща резолюция, която приканва държавните управления да " приспособяват основополагащите правила на Елисейския контракт ", тъй че той да дава отговор на новите провокации на глобализацията. Сред тях Шойбле посочи международната миграция, заплахата от интернационален тероризъм, въоръжените спорове край външните граници на Европа, натиска от страна на властнически режими и еволюцията на интернационалните финансови пазари. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР