Германските фабрични поръчки са се сринали през май, което е

...
Германските фабрични поръчки са се сринали през май, което е
Коментари Харесай

Рязък спад на германските фабрични поръчки през май

Германските фабрични поръчки са се сринали през май, което е последният знак, че несигурността в международната търговия продължава, оповестява Bloomberg.

Министерството на стопанската система на Германия заяви за големи спадове в поръчките за експорт и при капиталовите артикули, единствено няколко дни откакто изследване сподели, че активността на заводите в страната се е свила за шести следващ месец през юни. Продължаващият скептицизъм провокира все по-голяма угриженост от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ), а все по-голям брой икономисти предвиждат, че ЕЦБ ще добави повече парични тласъци незабавно след този месец.

Няма подозрение, че данните за поръчките са нестабилни, а цифрите - разочароващи. Общият спад от 2,2% през месеца е надалеч по-лош от спада от 0,2%, очакван от икономисти в изследване на Bloomberg. В съпоставяне с миналата година спадът от 8.6% е най-големият за съвсем едно десетилетие.

От финансовата институция JPMorgan предвиждат, че Германия евентуално ще регистрира стопански спад и през второто тримесечие. Ако това се случи, към този момент можем да приказваме за застоялост или даже приближаваща криза.

Проблемите на Германия, някои от които свързани с автомобилната промишленост, натежаха върху еврозоната. Членът на Управителния съвет на ЕЦБ Оли Рен заключи настроението, като съобщи, че растежът се „ забави доста “ и към този момент не е допустимо спадът да се смята за краткотраен.

В петък "Комерцбанк " промени прогнозата си за тласъците на ЕЦБ, като предвижда понижение на депозитите с 20 базисни пункта този месец, което е по-голямо от предстоящото.

„ По-нататъшното утежняване на търсенето на износа на Германия значи, че подобряването на изискванията, които президентът на ЕЦБ Марио Драги желае да види, няма да се случат. Това е в сходство с нашата прогноза за понижаване на лихвения % през септември. Но в случай че слабостта се популяризира до услугите или пазарът на труда в еврозоната стартира да изпитва компликации, считаме, че това може да докара до по-драстични дейности, в това число рестартиране на програмата за количествени удобства ", акцентира Джейми Мъри, основен европейски икономист на Bloomberg.

Перспективите за стопанската система и упованието на нов кръг от облекчения на паричната политика са довели до по-ниски доходности на облигациите. Лихвата по 10-годишните немски скъпи бумаги падна за първи път през предходната седмица под цената на лихвата по депозитите в ЕЦБ, която е минус 0.4%. Испания и Франция също се радват на рекордно ниски разноски по заемите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР