Германските дискаунтъри Aldi и Lidl продължават уверения си поход и

...
Германските дискаунтъри Aldi и Lidl продължават уверения си поход и
Коментари Харесай

Aldi и Lidl завладяват все по-голяма част от пазара на Острова

Германските дискаунтъри Aldi и Lidl не престават уверения си поход и още веднъж усилват пазарния си дял във Англия, до момента в който 4-те най-големи английски вериги изпитват компликации да задържат клиентите си, съгласно новите данни на Kantar Worldpanel, представен от Independent.

Aldi усили своя дял от 6.8% до 7.6 на 100, като продажбите се покачиха с 15.1% - най-големият растеж от началото на годината. Делът на Lidl се усили до 5.6 на 100 от 5.2 на 100, при 10% растеж на продажбите.

 Британците харчат 1 от всеки 8 паунда за храна в Lidl и Aldi
Британците харчат 1 от всеки 8 паунда за храна в две немски вериги

2/3 от живеещите на Острова пазарят от тях

В същото време Tesco, Sainsbury`s и Asda изгубиха част от пазарния си дял, а Morrisons резервира каузи си от 10.3%. Лидерът на пазара Tesco регистрира слаб растеж на продажбите - 0.9%, а Sainsbury " s усили оборота си с едвам 0.6%. Asda и Morrisons се показаха малко по-добре, повишавайки продажбите си с 2.4%.

Co-op е единственият различен търговец на дребно с физически магазини, който печели пазарен дял през тримесечието, като усилва каузи си от 6.2% на 6.4%.

 Aldi и Lidl притискат от ден на ден пазара във Англия
Две немски вериги супермаркети завземат пазара във Англия

Пред " огромните четири " не се обрисува елементарно бъдеще в битката с немските дискаунтъри

" Потребителските разноски постоянно се забавят при започване на есента, след остатъкът от летни барбекюта и преди началото на празничния сезон. Идването на по-студено време и по-тъмните вечери въодушеви потребителите да одобряват по-здравословни храни и да се приготвят за неделите с печено пиле ", съобщи Фрейзър МакКевит, началник на анализите за търговията на дребно и потребителските настройки в Kantar Worldpanel.

 Tesco нападна противниците Lidl и Aldi с нови евтини магазини
Водещият търговец на храни на Острова нападна конкуренцията с нови евтини магазини

Веригата Jack`s е ориентирана към по-неплатежоспособните клиенти от дребните градчета

Въпреки " необятния интерес " при стартирането на дискаунтовата верига Jack`s предишния месец, " дребният брой планувани магазини значи, че тя няма да окаже въздействие върху пазарния дял на Tesco без доста разширение ", изясни МакКевит.

Tesco откри два магазина от новата си дискаунтова верига през септември и разгласи проекти за още 15 следващата година. Групата се впусна в директна конкуренция с Aldi и Lidl, защото сподели, че Jack`s ще бъде " най-евтиният в града ", с акцент върху английските артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР