Германските депутати гласуваха в сряда против предложението на опозиционните християндемократи

...
Германските депутати гласуваха в сряда против предложението на опозиционните християндемократи
Коментари Харесай

Германските депутати отхвърлиха изпращането на ракетите Taurus на Украйна

Германските депутати гласоподаваха в сряда срещу предлагането на опозиционните християндемократи за доставка на крилати ракети с огромен обхват Taurus на Украйна, заяви „ Политико “.


Говорейки пред публичната телевизия ARD преди гласуването, ръководителят на комисията по защита Мари-Агнес Щрак-Цимерман разкритикува християндемократите за потреблението на това, което тя назова „ партизанска тактичност “ за обвързване на необвързващото предложение на Taurus с спор за положението на Бундесвера и, на процедура, за основаване на избор срещу.

Независимо от гласуването довечера, окончателното решение по отношение на доставките на Taurus за Украйна ще бъде взето от немския канцлер Олаф Шолц, който е ръководител на Федералния съвет за сигурност на Германия. Канцлерът се отхвърли в предишното, когато беше притиснат от законодатели с сходни оферти за доставки на Taurus за Украйна. Това е по този начин, макар че Франция, Обединеното кралство и Съединени американски щати изпратиха голям брой доставки на сходни муниции с по-голям обхват на украинските сили.

По-рано във вторник френският президент Еманюел Макрон разгласи пакет от помощ за Украйна, който включва спомагателни 40 крилати ракети SCALP-EG, които са сходни на Taurus.

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР