Германските армейски сили, които трябва да подсилят източния фланг на

...
Германските армейски сили, които трябва да подсилят източния фланг на
Коментари Харесай

Германските войници се оплакват от липса на зимно облекло

Германските армейски сили, които би трябвало да подсилят източния фланг на НАТО, се оплакват, че нямат уместно зимно облекло и друга екипировка, съобщи ДПА, като се базира на немския в. "Райнише пост ".

Според изданието силите за бързо реагиране на немската войска за 2019 година нямат освен танкове, а и защитни дрехи, зимни облекла и палатки. Вестникът цитира документ на командването на силите.

През 2014 година НАТО реши да сътвори взаимни сили с доста висока степен на подготвеност, с цел да противодейства на съветската експанзия след анексирането на Крим. Тези сили, състоящи се от 14 000 бойци, подготвени за бързо разполагане, се попълнят с личен състав от страните членки на НАТО на ротационен принцип.

Германия ръководеше силите през 2015 година и е на ред да поеме дежурството още веднъж при започване на 2019 година, като се включи с 10 000 бойци.

Депутати реагираха яростно на информацията за неналичието на екипировка, която е следващият случай, поставящ в неловко състояние немската войска. Министерството на защитата се опита да омаловажи абсурда, като сподели, че оперативната подготвеност на войските не е наранена от неналичието на екипировка.

"Това не значи, че нужната екипировка всъщност не е налична за Бундесвера или че не можем да я набавим в съответния период ", съобщи министерски представител.

"Няма причина да се тревожим, че Германия няма да може да извърши отговорностите си в НАТО ", сподели той.

Германия е подложена на напън от съдружниците от НАТО, в частност Съединени американски щати, да усили бюджета си за защита.

През последните години немската войска беше наранена от редица кавги, свързани с остарели танкове и дефектно съоръжение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР