Германски учени обявиха, че ще проведат първото по рода си

...
Германски учени обявиха, че ще проведат първото по рода си
Коментари Харесай

Коронавирус: Германия превръща най-засегнатия окръг в лаборатория

Германски учени оповестиха, че ще проведат първото по рода си проучване по какъв начин се популяризира коронавирусът и по какъв начин може да бъде спрян. Те ще трансфорат най-засегнатия регион в Германия от вируса в лаборатория в действителни условия, написа „ Гардиън ”.

Вирусът се популяризира по-широко измежду 250 000 поданици на Хайнсберг – окръг на провинция Северен Рейн-Вестфалия, която граничи с Холандия – спрямо останалата част от страната. В окръга са доказани 1281 души с ковид и 34 умряли. Повече от 550 души са се възстановили от вируса досега.
 Италия към Германия: Помогнете ни, както ви бе помогнато след ВСВ
Италия към Германия: Помогнете ни, както ви бе помогнато след ВСВ

" Скъпи немски другари, паметта би помогнала да вземете верни решения "

Разпространението на вируса в Хайнсберг е наричано „ Ухан в Германия ”, като се има поради китайският град Ухан, откъдето потегли разпространяването на вируса през декември 2019 година

През идващите седмици окръгът ще бъде употребен от водещи вирусолози и екип от 40 студенти по медицина като лаборатория за изследване на вируса. В почналото тази заран проучване са определени 1000 души, които съставляват немското население като цяло.
 128 починали и 4615 инфектирани с COVID-19 за ден в Германия
128 починали и 4615 инфектирани с COVID-19 за ден в Германия

На места вкарват маски за клиенти в магазини и пасажери в градския превоз

Резултатите от проучването ще бъдат употребявани за основаване на проект по какъв начин Германия може да се оправи с вируса през идващите няколко години, разгласи професор Хендрик Щрек, основен вирусолог от Бонския университет. „ Това е огромна опция за цяла Германия ”, сподели Щрек на среща с депутати. Той разясни, че ще съберат информация и на практика препоръки по какъв начин да се оправят с Covid-19 и по какъв начин могат да спрат разпространяването на вируса.

Резултатите от изследването евентуално ще окажат въздействие и върху дейностите на други страни.

Учените ще влязат в 500 семейства, както и в детски градини и лечебни заведения, с цел да проучат по какъв начин се популяризира инфекцията. Те също ще ревизират всеки аспект от всекидневието.
 Икономиката на Германия може да се свие с 5,4% през 2020 година
Икономиката на Германия може да се свие с 5,4% през 2020 година

Германската стопанска система ще се свие доста през 2020 година

С тестване на имунитета на участниците в проучването против Covid-19 учените също ще могат да открият какъв е процентът на непотвърдените случаи в народен мащаб.

Първите резултати се чака да бъдат обществено оповестени идната седмица, въпреки че за събирането на цялата информация ще са нужни няколко седмици, а за анализирането евентуално ще отнеме месеци или години.

Щрек е сюрпризиран, че не са подхванати сходни изследвания в Китай, Австрия, Италия и Франция. Той също се надява изследването да помогне на политиците във връзка с „ етичната алтернатива ” за баланс сред поддържане на прехраната и управление на смъртността от вируса.

В Германия има повече от 67 000 инфектирани с ковид, 682 души са умряли, а над 15 000 са се възсановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 800 000 случая и над 38 000 умряли в 178 страни, възстановили са се повече от 170 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР