Германски турист се е загубил в района на Рилския манастир,

...
Германски турист се е загубил в района на Рилския манастир,
Коментари Харесай

Германски турист бедства край край Рилския манастир, накрая...

Германски екскурзиант се е изгубил в региона на Рилския манастир, само че е бил избавен след сполучлива акция на хора от планинската избавителна работа в Благоевград. Туристът подхваща преход от Рилски Езера към Рилски манастир, само че при слизането в региона на Додов връх изгубва пътеката и се оказва в кръстосан терен и стръмните улеи при изворите на река Друшлявица, написа "Трафик ".

Няколко часа се лута в региона и съумява да излезе на билото на десния бряг на реката където има сигнал на мобилните оператори.Подава сигнал на тел 112,че е влажен след превалялия дъжд в региона и не може да откри пътека надолу...

В 19:15ч. към екскурзианта потеглят спасителите от отряда - Георги В. Ботев, Захари Петров, Павел Тодоров и Георги Лукарски. В 21:50 след нанагорнище по Дългия Рид е открит на 2050 метра надморска височина под Додов връх в положително общо положение. След като е прегледан,на индивида са дадени сухи облекла, осветително тяло, вода и храна Съпроводен е до Рилски Манастир, където в 23:45 е настанен в хотел.

Бил е с несъответствуваща екипировка и недобро съоръжение за сходен преход - ниски маратонки, летни дънки, памучен суичър, липса на осветяване, липса на навигация, липса на аварийна батерия, телефон с батерия 8 %.

Спасителите припомнят на всички искащи да посетят този регион, че маркировката там е "виртуална ". Наземната се състои от няколко табели закачени при започване на маршрута и една две самотно висящи в "джунглата ". Тревата и копривата тук-там е висока над 1,5 метра а всичко е обрасло в тръни и шубраци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР