Германски телевизионен екип ще заснеме целия кулинарен фестивал Вкусът на

...
Германски телевизионен екип ще заснеме целия кулинарен фестивал Вкусът на
Коментари Харесай

МЕТРО рекламира Пловдив като Кулинарна столица на Европа

Германски ефирен екип ще снима целия кулинарен фестивал „ Вкусът на Пловдив “, който ще се организира от 23 до 26 май на Главната улица в Пловдив. Събитието ще бъде излъчено по обществените медии на МЕТРО в цяла Европа и ще бъде своебразна реклама на града като Европейска столица на културата, само че и като „ кулинарна столица на Европа, заяви мениджърът „ Корпоративни връзки “ на МЕТРО Людмил Каравасилев.

„ Вкусът на Пловдив “ ще бъде открит на 23 май в 12,30 ч. до Римския стадион със специфична проява на Иван Звездев. Шеф готвачът ще сготви курбан за 250 души, който ще бъде раздаден на присъстващите. Музикалната стратегия планува хора от отбор „ Тракия “ и латино танци.

Шатрите на известни заведения за хранене, в които ще свещенодействат готвачите, и този път ще бъдат ситуирани от двете страни по ул. " Райко Даскалов " (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „ Марица “).

Този път ще бъдат сложени и декорирани пейки за сядане за жителите, сподели ръководителят на пловдивското съдружие на ресторантьорите и хотелиерите „ Тракия “ Еню Енев. В шатрите ще бъдат показани пловдивски топ заведения за хранене, занаятчийници за храни и Фермерски пазар Пловдив. Ще забележим щандове, демонстрации и дегустации на заведенията за хранене „ Мемори “, „ Хемингуей “, „ Ноте де Вино “, „ Сол и пипер “, „ Одеон “, „ Опера “, „ Торо Гранде “, „ Джъмп “, „ Централ “ и сладкарници „ Долче Фелини “, „ Но Сенс “ и „ Фабрик “. Известни майстори пък ще вършат демонстрации на приготвянето на вкусна храна с качествени български артикули. Това са началник Александър Бърдаров – „ Мемори “, началник Росен Чакъров – „ Хемингуей “, началник Юри Велев – „ Метро Академия “, началник Стоян Рахов – „ Рафи “, началник грил Данчо и доста други.

2019-а е специфична освен за Пловдив, само че и за главния сътрудник на феста - МЕТРО. Градът под тепетата е Европейска столица на културата, а пък МЕТРО чества 20 години в България, добави Людмил Каравасилев. По тази причина на техния павилион ще има голям брой демонстрации и дегустации на най-хубавото, което магазините оферират.

Сред тях ще са качествени телешки меса, риба и морски блага и доста други. Шеф готвачите на 3 пловдивски заведения - „ Щастливци под тепето “, „ Атлас “ и една кетъринг компания ще оказват помощ в павилионите на МЕТРО, демонстрирайки разнообразни и разнородни техники в приготвянето на продуктите по обичайни български предписания.

Тази година компанията стартира и специфична самодейност с пловдивските заведения за хранене. Те ще подготвят обичайни български ястия с натурални артикули на МЕТРО, които ще бъдат маркирани със специфичен знак в менютата им.

„ Вкусът на Пловдив “ се обрисува да се трансформира в обичаен фестивал, който е обичан на пловдивчани, сподели заместник-кметът по просвета и туризъм Александър Държиков. Той акцентира, че събитието е значим сегмент от туризма и с всяко издание се надгражда и става все по-интересен. Община Пловдив сигурно ще продължи да го поддържа безусловно, каквато е и политиката на общинската администрация да застава зад качествени събития, които целят съхраняването на българските и локалните обичаи, просвета и опит, който да бъде излъчен и новите генерации.

Две от шатрите пък са отделени особено за занаятчиите от Регионалната занаятчийска камара-Пловдив. Там майсторите ще покажат свои произведения, тематично свързани с готвенето, дома и храната, описа още Еню Енев.

Фермерският пазар, който към този момент 7 години показва благосъстоянието на локалните усети и храни от цялата Пловдивска област ще бъде показан от 12 производители, в това число на кашкавал, сирене, – овче и краве, фамозният садовски фъстък, плодове и зеленчуци от ферми, пчеларски артикули, кракери от сушени заленчуци и семена, една винарна и други, означи Гергана Кабаиванова, шеф на Фондация " LocalFood.bg " и уредник на Фермерски пазар.

Кулинарният фестивал ще бъде съпроводен от томболи и викторини с доста награди. Събитието се провежда от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „ Тракия " - Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, Сдружение на професионалните готвачи, клуб " Орфей Уелнес " и МЕТРО като главен сътрудник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР